Χαιρετισμός του π. πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην εκδήλωση για τα 46 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ αφιερωμένη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Χαιρετισμός του π. πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην εκδήλωση για τα 46 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ αφιερωμένη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μέλη και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, η 3η του Σεπτέμβρη του 1974 ήταν η αφετηρία μιας συστηματικής προσπάθειας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Ένα από τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, ήταν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Άλλαξε ριζικά την παροχή υπηρεσιών υγείας. Εξασφάλισε στο σύνολο του πληθυσμού την πρόσβαση σε αυτές. Πρωταγωνιστές του ήταν: ο Παρασκευάς Αυγερινός και ο Γιώργος Γεννηματάς.

Αυτή την προσπάθεια είναι επιβεβλημένο να συνεχίσουμε.

Οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα ιδίως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, απαιτούν νέες πρωτοβουλίες για ένα ακόμη πιο αποτελεσματικό σύστημα υγείας για όλους τους Έλληνες.

Οι ασύμμετρες απειλές που προκαλεί η κρίση του κορονοϊού υπαγορεύει στην Πολιτεία την υλοποίηση του πρωταρχικού της καθήκοντος: τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Επομένως, το σύστημα υγείας στο σύνολό του – στην ποιότητα των υπηρεσιών, στις γνώσεις, στους εξοπλισμούς, στο ανθρώπινο δυναμικό ιδιαίτερα – πρέπει να μπορεί να αντιμετωπίζει τις ανάγκες όλης της χώρας.

Η σημερινή εκδήλωση πρέπει να δώσει ένα μήνυμα για την αποφασιστικότητά μας, να προωθήσουμε τούτη τη ριζοσπαστική αλλαγή στην ελληνική κοινωνία.